Šiandien vestuvėse desertų stalas – ypatingas dekoro akcentas, atskleidžiantis neribotos fantazijos konditerių ir dekoratorių kūrybinių sprendimų darną, puošiantis ir suteikiantis išskirtinio žavesio šventei. tai Ypatingas malonumas ne tik gomuriui, bet ir akims.
Desertu butike VANILĖS NAMAI pagal originalius receptus sukurti burnoje tirpstantys prancūziški desertai labiau primena meno kūrinius nei skanėstus. Tai nepaprasta konditerija ar kepyklėle, o veikiau vieta, kur vyksta stebuklai…
O kad širdis neapsaltu nuo meniu pasiūlymu ir jų gausybėje butu lengviau išsirinkti, „Vaniles namų“ konditeriai pristato desertus, kurie 2016 metais karaliaus ant vestuvių stalo.
Pastry desertai
Mini eklerai su įvairių skonių įdaru ir mini pavlovos su šviežiomis uogomis – vieni geidžiamiausių desertų vestuvėse. Tai naujai atrasta sena…
Naminiai naturalūs pyragai
Klasikiniai obuolių, mėlynių ar vyšnių pyragai arba sudėtingesnės tekstūros – šokoladiniai ar laimu su grietinėle. Šie pyragai sukels nepakartojamus vaikystes ar jaukius šeimos prisiminimus ir nepaliks abejingų, ypač kai visa tai bus pagaminta profesionalių konditerių.
Rankų darbo triufeliai
Minkšti burnoje tirpstantys maži malonumo gabalėliai tikriems šokolado gurmanams.
Macarons
Nepamirštamo skonio nuodemės verti migdoliniai sausainėliai – vis dar topų viršunėje. Jie visada subtiliai papildys vestuvių spalvinę gamą.
O populiariausi…
Tai jau patikrinta: labiausiai jaunavedžiai ant vestuvinio desertų stalo pageidauja firminio „Vanilės namų“ pistacijų ir aviečių deserto, juodojo šokolado „Triufelio“ ir natūralaus jogurto avietines panakotos.
Mini desertai taurelėse
Vos keli šaukšteliai burnoje tirpstančio malonumo. Įvairių skonių musai su šviežiomis uogomis, sluoksniuojami biskvitai su kremu, šokolado putėsiai su braškėmis, mille feuille kąsneliai, Chantilly kremas su gervuogėmis ar mangais.
Rudenį…
…„Vaniles namuose“ pakvips klasikiniu obuolių tatenu su vanile, moliūgų krembriulė su spanguolėmis ir medumi, pastry šaltalankių desertų ir „Fleur de cassis“.
Kurdami desertus butiko konditeriai vertina sezoniškumą, tad šaltuoju metu laiku ypač rekomenduoja rinktis desertus su šaltalankiais, bruknėmis ar spanguolėmis.
Taip pat neatsispirsite juodojo šokolado saldėsiams, kurių skonis puikiai dera su jazminais ir juodaisiais serbentais.
DESERTAI – VANILĖS NAMAI, www.vanilesnamai.lt
DEKORAS – PRESTIGE IDEA, www.vestuviustudija.com
NUOTRAUKOS – Linas Dambrauskas, Sivakoff Photography.
Publikuota: Vestuvės.lt žurnale, 2015.