Populiariausi rafinuoto skonio „Vanilės namų“ desertai ir linkėjimai iš Paryžiaus – dovanų!
Tobulas saldusis stalas – tai ne tik didelis ir labai skanus vestuvių tortas, bet ir originali valgomo meno erdvė. Ji sustiprina šventinę aurą, įkvepia svečius ragauti, bendrauti, fotografuotis ar tiesiog mėgautis atokvėpio akimirka šventinio šurmulio sūkuryje.
Saldusis stalas per vestuves – Europoje prigijusi šventinė tradicija, skirta svečiams palepinti ir tampanti papildomu vestuvių dekoravimo elementu.
„Išskirtinės, „valgomos“ desertų erdvės šiai dienai pageidauja kone visi jaunavedžiai ir Lietuvoje“, – sako vestuvių planavimo ir dekoravimo studijos „Prestige Idea“ ir desertų butiko „Vanilės namai“ vadovė Kristina Pakalniškytė.
Pirmasis svarbus akcentas, kuriant idealų desertų stalą vestuvėms – kruopščiai apgalvotas desertų pasirinkimas ir stilingas dekoravimas, atitinkantis vestuvių temą bei šventės spalvinę gamą.
Taip pat būtina iš anksto pagalvoti, kad desertai būtų tinkamai patiekiami – tokiu būdu užtikrinsite tiek desertų skonio, tiek formos išsaugojimą.
Kokius desertus rinktis?
Ant saldaus vestuvių stalo profesionalūs dekoruotojai geba stilingai ir rafinuotai apjungti įvairaus skonio, tekstūros ir dydžio saldžiąsias vaišes. Vis dažniau jaunavedžiai pageidauja desertų, sukurtų tik iš natūralių produktų.
„Vanilės namai“ siūlo platų šventinių desertų asortimentą, suformuotą remiantis prancūziškos konditerijos klasika ir sukurtą profesionalių konditerių:
– Klasikiniai vestuvių tortai – lengvos tekstūros ir išskirtinio skonio prancūziški tortai sukurti remiantis originaliais receptais, siekiančiais karaliaus Liudviko XVI laikus ir pagardinti šiuolaikinio Paryžiaus konditerinėmis improvizacijomis.
– Naminiai vestuvių pyragai – mėgstantys rafinuotą paprastumą ir išgrynintą skonį renkasi klasikinius obuolių, mėlynių ir vyšnių pyragus. Valgomo meno gerbėjai – „turtingesnius“ vidumi šokolado, laimų pyragus su grietinėlės musu arba maskarpone.
– Mini desertai taurelėse, arba šaukštelis malonumo, tirpstančio burnoje: šie įvairaus skonio desertai kuriami pagal jūsų pageidavimus: su šviežiomis uogomis, biskvitiniai – su kremu, šokolado putėsių – su braškėmis, „Chantilly “ kremo – su gervuogėmis arba mangais. Ypatingais komplimentais svečiai jus apibers, paragavę kąsnelių „Mille feuille“ ar įvairių skonių panakotos.
– „Pastry“ desertai – mažyčiai eklerai, verčiantys iš malonumo stipriai užsimerkti, pajautus burnoje nepakartojamai švelnų įvairių skonių įdarą. O į delną telpantis vasaros desertas be nuodėmės „Pavlova“ su šviežiomis uogomis ar „Cannele“ bokšteliai nepaliks abejingų.
– „Macaron“ – spalvingi ir verti nuodėmės klasikiniai prancūziški sausainėliai, subtiliai papildantys vaivorykštės spalvomis bet kurį vestuvių saldųjį stalą.
– „De France Nature“ – rankų darbo desertai: prancūziški triufeliai, skirti tikrojo šokolado gurmanams, lengvus debesėlius primenantys zefyrai, nuga su pistacijomis ir spanguolėmis, spalvoti morengai, suteikiantys dangišką lengvumą.
– Naminiai ledai – šventinę vėsą dovanojantys laimų, vyšnių, abrikosų ir karamelės skonio, sukurti tik iš natūralių ingredientų. Tikriems gurmanams- juodojo šokolado, karamelizuotų riešutų, šalavijų ar bazilikų skonio naminiai ledai.
Kur užsisakyti?
Vestuvių planavimo ir dekoravimo studijos „Prestige Idea“ ir desertų butiko „Vanilės namai“ vadovė K. Pakalniškytė sako, kad užsakomieji saldūs stalai – tai kompleksinis siūlomas sprendimas.
Jūsų vestuvėms pasiūlysime specialų desertų meniu ir pasirūpinsime ne tik desertų pristatymu į jūsų šventės vietą, bet ir saldžiojo stalo dekoravimu bei stilingais indais.
Saldžiojo stalo dekoravimu pageidaujate rūpintis patys? Tuomet užsukite į „Vanilės namus“ Klaipėdoje: visus pageidaujamus desertus laiku paruošime ir saugiai supakuosime.
Daugiau informacijos teiraukitės el. paštu: [email protected] arba tel. +37061202010.
******
DESERTAI – VANILĖS NAMAI, www.vanilesnamai.lt
DEKORAS – PRESTIGE IDEA, www.vestuviustudija.com
NUOTRAUKOS – Linas Dambrauskas, Sivakoff Photography, Eglė Sabaliauskaitė, Donatas Vaičiulis.
Publikuota: dienraščio „Klaipėda“ priedas “Vakarė“, 2016.